mandag 28. april 2008

"My old slut of a mother"

Michel Houellebecqs mor tar til motmæle!

Edit! The Guardian har fått intervju med gamlemor! Anbefalt lesning for alle som er interessert i Houellebecq og/eller mødre generelt. Noe jeg vil tro gjelder store deler av vår faste lesermasse. Eller burde man si leserskare? Hva er størst, masse eller skare? Uansett: ganske hjerteskjærende greier dette her...

torsdag 24. april 2008

Torsdagstusk!

"Er Tralten i ferd med å utvikle seg til en ren musikkblogg - en musikalsk youtubemaraton?" spurte en av våre faste lesere meg her forleden. "Umulig å svare på", sa jeg. "Cup er cup. Blogg er blogg. Ballen er rund og internett er klaseformet".

Det man imidlertid må anta er konstant er Traltens kjærlighet til Fleetwood Mac og videoer hvor man kan se Stevie Nicks drille:

fredag 18. april 2008

Soul Brasileiro!

Gooood stemning! To av de ypperste musikantene Brasil har produsert - og det sier ikke lite - sammen på scenen i 1981. Jorge Ben og Tim Maia. Førstnevnte har skrevet låter som smetter rett inn i popmusikkens kanon - for eksempel bossa-standarden Mas Que Nada, covret av både fanden (dvs Will.I.Am/Black Eyed Peas) og hans oldemor (dvs Lill Lindfors, i den utmerkede "Hör min samba"). Han var dessuten kompis med Tropicalia-gjengen, lagde herlig afrorock på 70-tallet (Umbabarauma!), ble plagiert av Rod Stewart, og klarer til tross for å ha nådd pensjonsalder å fortsatt nyte stor respekt hos alt fra rike collegekids til de mest hardbarka gangster-rapperne i slummen i sao paulo. Den fullstendig kompromissløse rapgruppa Racionais MC's har kun jobbet med en fyr utenfor sao paulos hip-hop-miljø: Jorge Ben. Hans venn Tim Maia er mindre kjent utenfor Brasil men ikke mye dårligere, både han og Jorge Ben ble omtalt av rappere jeg møtte i Brasil som "vår James Brown". Firmeeeeza!

Låta heter Lorraine og for en groove, mor! Denne kan surre og gå i bakgrunnen hele helga for min del.


tirsdag 15. april 2008

Look Thither

Vi har tidligere har hyllet fødselsdagsbarn og vist korte filklipp og sanger. All ære til den som æres bør. Her kommer en hyllest til en hel nasjon, Den svenske! Svenskene får nemlig til noe vi har litt vanskelig for i Norge: Å lage fin, melodiøs popmusikk. Videoen er kanskje litt simpel, men sangen er god nok den. Og når han ikke har 'satt opp' håret, ligner Salem al Fakir faktisk litt på Dean "Deaner" Ween. Go Sverige, GO GO GO!!

tirsdag 1. april 2008

Searching in the sun for another overload...

Nok en fødselsdag - det er førti år siden Jimmy Webb skrev en av tidenes grommeste låter. Her i Glen Campbells (definitive?) versjon.

"Nine years old...1972...35,000 ft, somewhere above the east coast...plug in the headphones to listen to the inflight music..Gen Campbell comin' on strong..."



Edit - LINEMAN BONANZA! Sjekk bloggen record robot for ytterligere ni versjoner av låta:
http://recordrobot.blogspot.com/2008/02/wichita-linemen-iii-final-chapter.html
http://recordrobot.blogspot.com/2008/02/wichita-linemen-part-deux.html
http://recordrobot.blogspot.com/2008/02/wichita-linemen-part-one.html

Og til helt til slutt en fenomenal versjon av Smokey Robinson:
http://www.zshare.net/audio/4588092f7e19d0/